Feltételei:

  • Gyári vagy azt megközelítő minőségű szakszerűen megalapozott hőkamrában készült fényezés az autófólia alatt.
  • Az autófóliázás után pár héttel a fóliázott autót szemlére vissza kell vinni, hogy az esetleges hibák idejében feltárásra kerüljenek.
  • Megfelelő felület amely nem csak fényezés hanem megfelelő műanyag, műszál, vagy akár két komponensű vagy nem porózus alapozó is lehet.
  • A tisztítási útmutatás betartása

A fólia feltelepítését követően a gyártó cégek, illetve a telepítők több év garanciát vállalnak, természetesen csak akkor ha a fóliázott felületet az útmutatásoknak megfelelően tisztította és az előírásnak megfelelően használta az ügyfél a járművét. Amennyiben a fóliázás előtt az autó karosszériája és fényezése sérülésmentes, illetve a felület megfelelően lett előkészítve a fóliázásra, az autófóliázás a fólia teljes élettartama alatt meg kell hogy feleljen a gyártó cégek által kiadott technikai adatlapban foglaltaknak. Amennyiben a fóliázni kívánt felület nem makulátlan, a telepítés során használt speciális ragasztást segítő primer anyagokkal meg lehet növelni a fólia élettartamát. Az ilyen esetekben a  garanciális feltételekről minden esetben egyeztetni kell a fóliázó szakemberrel különben nem vonatkoznak rájuk az általános autófóliázási garancia szabályok. A nem fényezett felületekre történő telepítésnél is van garancia, viszont ebben az esetben is egyeztetni kell a telepítő szakemberrel.

Az 3M autófóliák esetében a garancia tekintetében azt is figyelembe kell venni, hogy a használt fóliánál nem csak az eredetiségére, származására, hanem a megfelelő tárolásra, illetve a polcidő betartására is vállalunk garanciát, mint hivatalos forgalmazó.

Abban az esetben, ha sérült fényezésre szeretné telepíttetni a fóliát, a munka előtt mindenképpen egyeztetni kell a munkát végző szakemberrel, hiszen nem csak a felhelyezésnél, hanem a fólia leszedésénél is adódhatnak problémák, továbbá a fényezés elválásával keletkező problémák esetében nem tudjuk a garanciát érvényesíteni. A sérült vagy horpadt elemek ugyanebbe a kategóriába sorolhatók.