Az autófóliázás minősége és tartóssága közel olyan, mint a teljes fényezésé. A fóliázás igen tartós lehet, közel tíz év is, amennyiben megfelelő minőségű anyagot választunk, profi telepítőkre bízzuk autónkat és megfelelően tartjuk karban, tisztítjuk a fóliázott gépjárművet. El kell mondani, hogy az autófényezés árának töredékéért tudunk az járműfóliázás alkalmával olyan eredményt elérni, mintha egy új fényezést kapna autónk.

Az autófóliázás során olyan elképzeléseket, effekteket, egyedi színeket tudunk kivitelezni, ami az autófényezéssel nem megoldható, illetve csak magas felárral elérhető.

Az autófóliázás egy jó befektetésnek is számít, hiszen az autó értéke nem csökken, mivel a fólia maradéktalanul eltávolítható alkalom adtán, így nem növeli az autó fényezésének festékvastagságát. Abban az estben ha eladásra kerül a fóliázott jármű és az új tulajdonos nem szeretné a fóliázott új színt, minden további nélkül eltávolítható a fólia, ezáltal az eredti gyári fényezés bukkan elő.

A járműdekoráció alkalmával egy legáltalánosabb autó is képes megújulni, elérni egy olyan extravagáns megjelenést, melyet mindenki megcsodál és a tulajdonos büszkén mutogatja.

A fóliázott autó ütközés vagy koccanás következtében sérült elemeit bár mikor lehet pótolni olyan formában, hogy nem lesz színkülönbség a régi és az új elemek között.

Az autófóliázás alkalmával a megrendelő közel 350 féle szín közül választhat. A kívánt szín tekintetében elmondhatjuk, hogy ha fényezéssel akarjuk elérni, az vagy nagyon költséges, vagy egyáltalán nem megvalósítható.

A fóliázás során a költségek kiszámíthatóak. Számos extra és effekt szín pl. a matt, matt-metál, metál, gyöngyház, szatén, szatén gyöngyház, ultra metál, stb…) kivitelezését is hasonló áron lehet végezni, mint az általánosabb színek tekintetében.

Nem csak autókat lehet fóliázni, hanem például motorokat, kerékpárokat, hajókat, repülőgépeket, laptopokat, robotkarokat, bukósisakokat, bútorokat, hűtőszekrényeket, nyílászárókat stb…

Az autófóliázásról el kell mondani, hogy nem csak prémium kategóriás fiatal járművekre alkalmas. Bármilyen korú járművet újra lehet építeni egy fóliázás alkalmával, amennyiben a felület megfelelőképpen elő van készítve. Feltétele az autófóliázásnak, hogy a tulajdonos még időben gondolkodjon járműve megóvásán. Amíg az autó fényezése még viszonylag jó állapotban van, elvégezhető a fólia telepítése, ami megóvja, illetve újra éleszti a gyári fényezést, vagy egy egészen más design-t kölcsönös az autónak. Az autófóliázás alkalmával az autó eredeti fényezése helyett a rá telepített fólia kapja a környezeti behatásokat, mint például az uv károsítást, gallyak okozta karcolásokat stb…, így az eredeti fényezés sértetlen marad. Ennek eredményeképpen, ha eladásra kerül az autó a fólia eltávolítását követően az eredeti gyári fényezés bukkan elő a gépjárművön.

Amennyiben idős autónk van, akkor is nagyon jó megoldás a teljes, vagy a részleges karosszériabevonás, hogy tetszetőssé varázsoljuk autónkat. Az autófóliázás alkalmával idősebb autónk olyan színt vagy design-t kap, aminek a következtében újra beleszeretünk régi kedvencünkbe, vagy ha eladásra kerül, akkor könnyebben tudjuk értékesíteni.

Az általános fóliák egy bizonyos védelmet nyújtanak a karosszériának, de lehetőség van PVC és poliuretán bevonatot telepíteni az autóra, ami egy olyan átlátszó védő réteget képez a fényezésen, ami ellenáll még a kőfelverődésnek az ágak okozta sérüléseknek stb…

Léteznek olyan effekt fóliák, melyek bevonásával autónk megjelenhet számtalan kiállításon, Ilyen fólia lehet például  a matt króm, szálhúzott, karbon stb…Ezekkel a fóliákkal nem csak az új autókat de az old timereket is fel lehet dobni valami izgalmas megjelenéssel. Az autófóliázást akár kiállításonként is lehet változtatni, hiszen ez a megoldás könnyen eltávolítható a fényezés sérülése nélkül. Kiállításonként más és más design-t lehet varázsolni kedvenc autónkra.

Autófóliázás. Design és megjelenés.

Annak aki eddig még nem fóliáztatta autóját nagy problémát jelenthet a nagy színválaszték. Hogyan válasszuk ki a megfelelő színt, árnyalatot? Feltűnő, divatos, vagy inkább extravagáns színt válasszunk autónkra? A döntést az is nehezíti, hogy az egyes színeknek több féle változata árnyalata van, így akár gyártónként 50-60 féle szín közül kell választanunk. Léteznek örökzöld színek, mint például a matt vagy a fényes fekete szín. Matt fekete szín esetén a 3M színválasztékában például 3 színmélységű matt fekete szín is megtalálható. Mostanában például nagyon elterjedt a fehér autófólia, melyet több féle árnyalatban is meg lehet találni mint például a szatén, gyöngyház, szatén gyöngyház, matt, fényes, illetve a 3M kínálatában már metálporos és színváltós fehér szín is megtalálható . Az utóbbi 2-3 évben például igen népszerű szín a szatén gyöngyház fehér, mivel több luxusautógyártó is ilyen színnel adja ki legújabb modelljeit. El kell még mondani a fehér színről, hogy optikailag nyújtja az autó méreteit, így  fóliázás után sokkal nagyobbnak, robosztusabbnak látszik járművünk. Igen népszerű az utóbbi időben a matt színű autófólia. Ezeknél a színeknél telepítést követően az autó hajlatai, ívei kevésbé lesznek határozottak, viszont a végeredmény nagyon szép és különleges lesz. A matt-metál autófóliáknál, viszont az ívek is megmaradnak, ezért érdemes ezeket a színeket is végiggondolni. Igen sokan kedvelik még a szálhúzott vagy karbon fóliákat is. Ezeket eleinte csak kisebb elemek, belső terek fóliázására kérték, mostanában azonban a különlegességet kedvelő autósok kedvencévé vált. A króm fóliák hazánkban még nem nagyon terjedtek el, nem úgy mint Amerikában, vagy Európa egyes részein. Az ára ugyan igen borsos, de az ilyen fóliával telepített autók igazi feltünést és csodálatot eredményezhetnek az úton közlekedőknél. A kaméleon fólia Magyarországon inkább a fiatal tuning autósok körében elterjedt szín vagy fólia típus. Ez az autófólia arról ismerhető fel, hogy két szín váltakozik a speciális pigmenteknek köszönhetően.      

Röviden.. a következő típusú autófóliák közül választhatunk:   

 • Fényes autófóliázás
 • Matt autófóliázás
 • Szatén autófóliázás
 • Gyöngyház autófóliázás
 • Metál autófóliázás
 • Matt metál autófóliázás
 • Textúrált (karbon, szálhúzott, stb…) autófóliázás
 • Ultra metál autófóliázás
 • Flip-Flop vagy kaméleon autófóliázás
 • Króm autófóliázás
 • Matt króm autófóliázás

Az autófóliázás, motorfóliázás kiváló választás a versenyautók, tuning autók versenymotorok díszítésére. Gyors és költséghatékony megoldásként akár versenyenként, kiállításonként új designt varázsolhatunk az autókra, motorokra és az alkalmanként megsérült elemek pótlására is kiváló megoldás.