Ha gondolkodsz azon, hogy lefóliáztatod az autódat, de fogalmad sincs, hogy ennek mi a folyamata, akkor az alábbiakat olvasd el.

 1. Első lépésként minden esetben szükséges egy személyes találkozó, ahol megbeszélésre kerül az autófóliázás, az ügyfél kiválasztja a számára legmegfelelőbb színt, esetleg megtervezésre kerül a design.
 2. Az autó lemérése és a szín kiválasztása után megtörténik az árkalkuláció.
 3. Az fóliázásra időpontot egyeztet a kivitelező az ügyféllel
 4. A megbeszélt időpontban az autó letisztított állapotban bekerül a kivitelező műhelyébe.
 5. Az autófóliázásra átvett jármű karosszériáját átnézik, egy adatlapon bejelölik az esetleges sérüléseket, melyeket egyeztetnek a tulajdonossal.
 6. A fényezés minőségű fóliázás elérése végett a járművet szakszerűen szét kell szerelni, ezáltal a fóliát minden elemnél vissza lehet hajtani, ezáltal az autófóliázás sokkal tartósabb és szebb lesz. A munka megkezdéséhez általában leszerelésre kerülnek a lámpák, a kilincsek, díszrácsok, lökhárítók, antennák, stb…
 7. A telepítés megkezdése előtt minden esetben több fázisban megtisztításra kerül a felületet. Első körben egy lugos oldatot használnak, majd egy alkoholos tisztítószert és végül speciálisan autófóliázáshoz kifejlesztett izopropil alkohol tartalmú szert használnak. A végső fázisú tisztításhoz kiválóan alkalmas a 3M Surface folyadéka.
 8. A következő lépésben előkészítik az anyagot a munkára. A tökéletes végeredmény miatt minden elemet külön szükséges bevonni, ezért az elemeket előre ki kell szabni.
 9. Autófóliázás, telepítés.
 10. Az autófólia tartósságának megőrzése végett a megfelelő hőfokra melegítéssel kell fixálni az anyagot a karosszérián.
 11. Ezek után megkezdődik a fóliázott elemek összeszerelése nagyon vigyázva arra, hogy a fólia meg ne sérüljön.
 12. Átadás előtt a fóliázott felületet szakszerűen meg kell tisztítani.
 13. Az elkészült autó átadásra kerül.
 14. Az autó átvizsgálása 2-3 héttel az autófóliázás után.