Az alábbiakban szeretném röviden bemutatni az autófóliázás alkalmával használt anyagokat.

Az autófóliázás tartóssága igen meghatározó kérdés. Az fóliázás alkalmával a munkát végző szakember felméri a megrendelő igényeit a fólia tartósságára vonatkozóan, hiszen a költségek tekintetében nem mindegy, hogy csak egy rövid reklámkampány, vagy egy nyári kiruccanás vagy egy kiállítás erejéig szeretnénk autónkat csinosabbá tenni. Amennyiben bizonytalan magában, kérje a telepítő véleményét.

Az autófóliázás alkalmával a következő fontos kérdés a fóliázni kívánt elem felülete, anyaga, minősége. Ezen dolgok ismeretében érdemes szétnézni a fóliagyártók kínálatában, hiszen egyes felület fóliázására más és más anyag alkalmas. A felület minőségének megfelelően kiválasztott anyag megnövelheti az autófóliázás tartósságát. Érdemes olyan autófóliázó szakemberhez vinni a problémásnak ítélt felületű járműveket, aki elég tapasztal és rutinos, így tud segíteni a megfelelő anyag kiválasztásában. A 3M fóliakínálatában számtalan különböző felületre alkalmas fólia megtalálható.

Például, ha az autó fényezésén javítások találhatóak, és ezeket a javításokat valamilyen porózus anyaggal végezték, ebben az esetben érdemes a fóliázás előtt 3M primer anyagot felvinni a felületre. Ezen anyag extra tapadást biztosít a fóliának, ezáltal megerősíti az alap tapadási képességét. Elképzelhető, hogy ha kihagyjuk a primer használatát, az autófóliázás nem lesz tartós, előfordul, hogy a javított felületen a fólia ragasztója elengedi a karosszériát.

Az autófóliázásra nem alkalmas az a fólia, amelyet nem megfelelő hőmérsékleten, vagy túl párás helyen tároltak, továbbá a tárolási ideje lejárt. Mindenképpen érdemes a fóliázás előtt érdeklődni, hogy a fólia eredeti-e, mennyi ideig tárolták? Érdemes olyan műhelyt választani az autófóliázásra, mely hivatalos forgalmazótól rendeli be a választott anyagot és ez által tudja garantálni a fólia eredetiségét és kiváló minőségét. Amennyiben van rá lehetősége nézzen szét az interneten a fóliaforgalmazó helyek weboldalán és az általuk ajánlott telepítőket válassza az autófóliázásra.

Az autófóliázás alkalmával használt anyagok kiválasztásánál fontos szempont még, hogy a fólia milyen környezeti hatásoknak van kitéve. Például a 3M autófóliák már olyan különleges tulajdonsággal is rendelkeznek, amik elképzelhetetlenek lettek volna a múltban, ezáltal tökéletesen használhatók az extra igénybevétel esetén is. Olyan autófóliák is forgalomban vannak napjainkban, amik kimondottan a karosszéria védelmére lettek kifejlesztve. Ebből több féle vastagság is létezik, melyek plusz védő réteggel látják el a karosszériát. Léteznek olyan fóliák melyek öngyógyítók, mint például a 3M fóliák. Ezek a fóliák kiválóan alkalmasak például a vadászatra használt járművek esetében, illetve off road vagy versenyautók autófóliázása alkalmával.

A járműfóliázás esetében fontos dolog még, hogy a használt fólia megfelelő vastagságú legyen, megfelelő erősségű ragasztó réteggel rendelkezzen. A 3M fólia erős tapadása, illetve 90 mikron vastagsága teszi lehetővé, hogy akár 8 év után is kifogástalan minőségben tapad a karosszérián.

Érdemes olyan autófóliázó céget választani, mely hivatalos partnere a márkaképviseletnek, hiszen csak ezáltal tudja a fóliázás alkalmával kiajánlott garanciát érvényesíteni.

 

Autófóliázás alkalmával használt anyagok:

3M: Ez az amerikai cég szinte teljesen átformálta az autófóliázást. Számos fejlesztéssel újítással tette még színesebbé ezt a szakmát. A 3M a legmagasabb minőséget képviseli az autófóliák terén. Az általuk gyártott fóliák élettartama közel 10 év. A 3M fóliák öngyógyító képességgel rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy napsütés hatására az apróbb karcok maguktól kisimulnak, eltűnnek. 

Felhasznált autófólia típusok:

3M 2080: Felhasználási terület: Professzionális autófóliázás

3M DI-NOC: Felhasználási terület: Épület és belsőépítészeti fólia, professzionális autófóliázás

3M Scotchcal™ IJ 170cv3 Felhasználási terület: Professzionális autófóliázás, reklámgrafika, járműdekoráció

3M Scotchcal™ IJ 180cv3 Felhasználási terület: Professzionális autófóliázás, reklámgrafika, járműdekoráció

3M Scotchcal™ IJ 480cv3 Felhasználási terület: Professzionális autófóliázás, reklámgrafika, járműdekoráció

3M Scotchcal™ IJ 380 Felhasználási terület: Professzionális autófóliázás, reklámgrafika, járműdekoráció